СТАТИИ

Ориенталски пилинг за бебешка кожа



            Кожата на нашето тяло е като визитна картичка за здравословното състояние на организма. Натрупването на токсини в тялото, нездравословното хранене, приемът на малко вода, прекомерното излагане на слънце и честите соларни процедури остават своя отпечатък върху нейния вид. Затова тя се нуждае от специални грижи и внимание, които никоя жена не трябва да пренебрегва.


            Клетките на кожата непрекъснато се делят. Вследствие на този процес на повърхността на кожата се образува мъртъв слой клетки. Натрупването на голямо количество от тези кератиноцити прави кожата да изглежда суха, загрубяла и вяла. С годините това става все по-явно, появяват се бръчки и се загубва младежкия вид и облик на тялото.
 За да запазим здравето на кожата по-дълго време, е необходима системна ексфолиация на мъртвия слой епител. Но скрабовете за тяло, които се продават на пазара са със слабо, повърхностно въздействие и не водят до желания резултат. Най-добрата процедура за постигане на ефекта „бебешка кожа” е ориенталския пилинг.
Наричана още „кесе” тази спа терапия е позната от дълбока древност и е част от разкрасителните ритуали на изтока. По своята същност това е механичен пилинг, при който се използва специална ръкавица от копринени конци. За разлика от химичните пилинги, при които може да има реакция при по-чувствителна кожа, тук противопоказанията са значително по-малко.
            При тази спа процедура тялото първоначално се разпарва в парна баня или хамам, за да се постигне омекване на епитела. След това кожата се обтрива с помощта на копринената ръкавица. Мъртвите клетки се отстраняват, без да се усеща болка, драскане или парене. След терапията е необходима силна хидратация с помощта на кремове и лосиони за тяло. Резултатите са видими мигновено, кожата изглежда гладка, мека и свежа. Ориенталският пилинг е подходящ за:
  • хора със суха кожа
  • преди излагане на слънце или соларни процедури за по-равномерен и траен тен
  • за хора, които често посещават солариум
  • при наличие на подкожни косми, вследствие на епилация
  • за намаляване на белези, пигментни петна и неравности по кожата
  • при терапия на ситни пъпчици по тялото, комедони и фини бръчки


За разлика от агресивните пилинги, тук не е необходимо прилагане на UV-защита, непосредствено след процедурата. Препоръчително е терапията да се провежда веднъж месечно през студените периоди на годината и на всеки две седмици през лятото. Полагайки необходимите грижи за тялото, вие ще се радвате на младежки вид и сияйна кожа дълго време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тонус и здраве Designed by Creative ideas design | Copyright © 2014

Предоставено от Blogger.