Със здравословно хранене
всеки от нас ще се чувства добре , физически и психически. Водейки подобен
начин на живот ние ще доставяме на тялото си само толкова, колкото му е нужно.
Закуската е неизменна част от режима на всеки спортист, но всеки да се замисли
за храните, които приема, както и за дозировката им и по кое време на деня ги
хапва.
С пропускане на закуската е
сигурно едно – по-късно в деня ще хапнете по-големи количества, които ще се
натрупат под формата на вредни мазнини.. Ето и две примерни здравословни
рецепти за закуска.
Гъбен
омлет с ябълки
Общият брой на калориите в
това ястие е 266, като протеинът е 14.9 гр., фибрите 3 гр., а мазнините 14,6
гр. Продуктите, от които се нуждаете са рафинирано олио, лук нарязан на ленти,
около 1/3 от малка купа, 2 големи яйца, ябълки и гъби. Като теглото им е
стандартно като за 1-2 порции. 100 гр. ябълки и 200 гр. гъби.
Загрява се олиото в тиган и
след това се добавят лука и гъбите. В рамките на 5 минути ще получите златист
лук и гъби, които имат приятен вкус и не са толкова мазни. Добавете след това
яйцата като готвите в рамките на 3 минути и обърнете ястието за още 2 минути да
се сготви. Добавете ябълка и накрая получавате един превъзходен омлет.
Хранейки се с подобни храни,
вашето отслабване е
сигурно, да не кажа гарантирано! Освен това, ако се запознаете с услугите на
медицински център „Орто Пункт“ и доктор Камен Каменов, ще постигнете още
по-високи резултати!
Пуешки
наденички със сос Холандес, авокадо и домати
Нужните продукти за тази
рецепта са 4 броя пуешки наденички, които нямат допълнителна мазнина, 1 малък
домат, половин авокадо и сос Холандес за заливката. Ястието съдържа: 24.1 гр.
протеин, 38 гр. мазнини, 6 гр. фибри и 469 калории. Нужно е да нарежете на кубчета
авокадото и домата, след това да сложите наденичките да се сготвят, като към
тях прибавите нарязаните продукти. Нужно са им няколко минути да придобият лек
загар и са готови за консумиране. Накрая след като ястието е готово, можете
спокойно да залеете всичко това със сос Холандес.
Няма коментари:
Публикуване на коментар